Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Tu a tam se objeví zprávy, že společnost AMD se chystá prodávat nějakou svou továrnu, nebo rovnou zrušit svou celou výrobu a využít výrobní kapacity jiných firem. To se stalo i nyní a původcem této informace měl být Dick Meyer, nový CEO...
Federmann (487) | 28.7.200813:35
Stále dokola se objevují zprávy o prodeji Fab...
.
Stále dokola AMD říká totéž, stejně: ­"Meyer říká, že v rámci restrukturalizace dojde k oddělení výrobních činností do samostatných společností s novými vlastníky, což umožní společnosti AMD se více soustředit na výrobu, marketing a prodej čipů, které můžou lépe konkurovat jak společnosti Nvidia tak společnosti Intel.­"
.
Stále dokola jen překládají české média pochybné zprávy o prodeji hlavní výroby AMD, aby je mohly později popřít, ale ­"Meyer dále říká, že vidí velkou spoustu příležitostí, společnost se musí přednostně soustředit na dva velmi velké a lukrativní trhy, kterými jsou grafické čipy a čipy procesorové, na každém trhu je pouze jeden významný konkurent. Šest a více malých společností se od současné AMD oddělí. Rovněž bude Meyer tlačit na dostatečnou právní pomoc v antimonopolním boji proti Intelu.­"
.
Stále dokola ­(viz text v uvozovkách­) se takové zprávy nechávají bez povšimnutí.
Odpovědět0  0
snajprik (1641) | 28.7.200810:38
Ja som čítal, že AMD svoju spoločnosť deli na dve cerske spoločnosti, vyrobnu a vyvojovu. Vyvojova ostane 100% AMD ale z vyrobnej chce predať 49% svojmu buducemu partnerovi ­(Chartered­) Takže AMD ostane stale AMD aspon vačšia časť. Potom by tovarne AMD mali vyrabať nielen AMD procesory, ale aj ine čipi, tym si zabezpečia vačši zisk. Vyhoda toho je že AMD prechod na novy vyrobny proces bude stať len polovicu, druhu zaplati jeho partner a dostane jednorazovu finančnu injekciu za predaj 49%.
Jednoducho povedane vlk bude sity a ovca ostane cela :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.